Sommardag.

Jag och mamma har haft en toppen sommardag ute idag. Vi körde till lödde d'r jag inhandlade nya hörlurar och begav oss sedan ut på "landet" för att plocka jordgubbar. Vi plockade 10 liter tillsammans, vilket tyvärr bara tog 15 minuter. Snabba var vi! Sen blev det en tripp till morföräldrarna och till sist lunch här hemma på altanen! Mysigare kan det knappt bli!

 

Sommarmys

Jag hade mina tjejer över på middag igår för lite post-midsommarmys och vi startade eftermiddagen med strandpromenad och mjukglass, precis så som det ska vara! Vi ignorerade stormvindar och minusgrader och höll oss ute i säkert en timme! 

Efter det så spelade vi kort (klassikern!) och tjattrade ochhade oss, sen avslutade vi kvällen med lite Ahlgrens bilar och ostbågar (som givetvis måste ätas tillsammans)... Jag längtar tills de kommer igen! :) 

 

Take me down to paradise city.

Det är helt omöjligt att beskriva, men jag har ett konstant pirr inom mig, som 1000 små fjärilar eller 100 hackspettar, beroende på om jag är förväntansfull eller nervös, och ibland 500 små svalor när det är så där mittimellan som det är just nu. Jag vill flytta fram tiden en månad, två veckor och två dagar, tills det är min tur, min tur att få min dröm uppfylld och min tur att få uppleva allt det där jag alltid pratat om. Men samtidigt så vill jag njuta av längtan, bläddra i mina reseböcker och googla mina resemål tills jag vet precis allt som jag vill hinna med. 

När det kommer in en amerikan på jobbet, när Nights in Rodanthe visas på kanal 5, när countrymusik spelas på radion, när jag ser friterad kyckling, när en främling har på sig cowboy boots, ja, jag kan fortsätta hur länge som helst, men nästan allt får mig att längta till den 9e augusti. 

                                           Serendipity, kanske North Carolinas mest kända hus
 
                                             Spana in nedräknaren till höger också! 

Midsommar!

Jag hade ett helt underbart midsommarfirande hos morbror iår med familjen och vänner. Förra året så var det med tjejkompisarna men det här var också himla mysigt, jag kände mig som ett barn igen! Det blev god mat, jordgubbar och kubbspelande för hela slanten och solen sken ända in på senkvällen, då fick dra oss inåt på grund av regn.

Snart så kommer mina älsklingar hit för lite post-midsommarfirande, och jag tänkte bjuda på diverse gottigheter också ska vi nog hinna med att köpa oss en mjukglass eller två!!

Summer lovin.

Trots kopiösa mängder timmar som spenderas på jobb, så hinner jag klämma in lite skoj med nära och kära också. Det gör att jag blir ännu tröttara såklart, men det känns så där extra viktigt (och bittersweet) när jag vet att jag ska iväg i ett helt år och inte träffa alla då. 

Något av det härligaste var att möta upp Erika för middag i stan, då vi bott på olika kontinenter de senaste två åren, och missat varandra flera gånger om. Men i år så lyckades vi och det var precis som på den gamla goda tiden, löjligt, sarkastiskt och helt underbart! Vi har redan planerat in att träffas till hösten då vi äntligen bor i samma världsdel (men fortfarande ungefär lika långt emellan oss...). 

I helgen blev det också tjejmys hos Mikaela, så mysigt att ses igen efter flera veckor av att inte bo tillsammans. Vi hade det så roligt och kvällen avslutades med gamla filmer från hennes och Åsas student, helt klockrent! 


Bjuder på en bild från i fredags, bara värdinnan som saknas, tyvärr! 
 
RSS 2.0