Oban Delights.

I lördags bar det av till Oban, och efter drygt tre timmar på det skruttiga tåget så var vi framme. Efter att ha lämnat av väskorna på vårt hotell så bestämde vi oss för att utforska staden. Tio minuter senare så var vi klara. För att sammanfatta det hela så har Oban inte direkt så mycket att erbjuda, men om man vill ha en lugn och mysig helg så har man kommit rätt, och det ville ju vi. Det blev publunch, en vandring upp till Obans amfiteater och glass. Sen gick vi tillbaka till hotellet och vilade, tittade på Toy Story och dödade spindlar.

På kvällen bjöds det på tvårätters, kött till varmrätt och sticky toffee pudding till dessert. Vi avslutade med lite kaffe och kortspel på rummet.













Dag två bjöd på god hotellfrukost, en timmes båtresa till Isle of Mull och MaClean Castle, och sne långfika hos Obans egna chokladtillverkare! Inte illa! 

Inspo.

Gjorde ett nytt litet collage igårkväll (istället för att plugga då...) för att få lite inspiration i vardagen. Jag gör det ganska ofta för att inte tröttna och för att det faktiskt inspirerar mig att titta på det när jag öppnar datorn. Det nya blev med lite sommar, fitness och amerika-bilder.

Taggar.

Imorgon bär det av till Oban, så idag blir det lite förberedelser, jag ska snart ut på stan i jakt efter en kofta. Både tvårätters och frukost ingår i hotellpriset, så vi klär nog upp oss lite imorgon kväll.

Jag har dragit på mig lite halsont idag, men jag hoppas verkligen att det snart går över, så typiskt annars. Det blir en kort sväng till the union ikväll för avslutningsfest med SIS.


Football!

Något som jag och "brorsorna" hittade på när de var och besökte mig på lovet var att gå och titta på fotboll. Det blev Rangers vs. Clyde och även om det inte var min första match så var det inte långt ifrån, och jag hade inte någon direkt koll på vad som pågick på planen. Det här med att hålla skillnad på vad som är ballonger och vad som är fotbollen är inte riktigt min grej, men jag ska vara glad att de i alla fall inte pratar svenska i detta land, så de inte hörde mina något idiotiska frågor och kommentarer.

Sunny Spring.

Det märks verkligen att våren äntligen är här! Även om det inte är varmt och soligt varje dag så är temperaturen i genomsnitt i varjae fall högre, och solstrålarna tittar ofta fram. Jag längtar som bara den efter sommaren, när man kan gå och köpa mjuklgass i bara shorts och tröja. 

Mina dagar spenderas antingen vid skrivbordet eller på biblioteket, men ungefär samma saker händer var jag än sitter - plugg inför exams! Det är otroligt tråkigt tycker jag, men det känns skönt att man snart kan lämna ännu ett år i skolan bakom sig och att north carolina närmar sig med stormsteg. I dagarna ska jag se till att boka min flygbiljett så jag kommer dit i tid :). 


I helgen blir det vår efterlängtade resa till Oban, vilket jag ser ofantligt mycket fram emot. Det ska bli skönt med lite äventyr och vila, i ett. En lång tågresa genom naturen ska också bli härligt. 

Tog en bild på finaste platsen på skolan igår, en lång bäck de grävt som rinner genom området. Vååår!

Subway.

Jag är ju mitt inne i tentaplugget som kommer pågå i några veckor nu, men ibland behöver man en liten paus, och då fastnar jag oftast framför datorn. Idag hittade jag denna bild på olika städers kartor på sina subways. Tyckte den var ganska kul!

face it all, together.

I fredags hade jag nöjet att tillsammans med en hel hög av mina tjejkompisar avnjuta min första Jazzkonsert, som framfördes av ingen mindre än Åsas pojkvän Fergus och skolans Jazzorkester.

Det spelades och sjöngs otroligt fint och hela kvällen, som avslutades med en Ceilidh (traditionell skotsk dans), var väldigt lyckad. Absoluta favoriten var när de spelade Skyfall från Bondfilmen Skyfall, men det var också jätteroligt att dansa ceilidh på riktigt för första gången.

Det blev tack och lov ingen bild på en dansande Frida, men jag har stulit en bild på orkestern från Åsa, med Fergus längst fram med ryggen mot kameran.

i don't want the world to see me.

Då var vi här igen, mina naglar och jag. Efter att ha lagat både mega-hamburgare (tänkte inte på det här med höjd när jag lade i sallad, tomat, avocado, hamburgare, ost, ananas, bacon och rödlök) och äppelpaj så är mina naglar återigen förstörda. Det här eviga problemet med att de viker sig, frasar sig (?) och allmänt bryts av ger inte med sig, trots insmörjningar, filningar, klippningar, lackningar och vitamintillskott.
 
Någon som har tips eller råd angående detta? Jag både bönar och ber! 

Hejdå.

Efter att ha vinkat hejdå till brorsan och sällskap igår morse så har jag försökt reda ut röran som skett på mitt rum efter att ha haft två killar på besök i en halv vecka. Vi hade väldigt kul, med en massa sightseeing, fotboll, pubar och shopping, men trött blev jag till slut!

Denna vecka kommer att bjuda på exam-plugg, hardcore träning på gymmet och en massa träffar med vänner jag inte sätt på länge på grund av påsklovet, så det ska bli riktigt härligt att träffas igen!

Vill inte.

Jag har än så länge haft en otroligt härlig vecka i kära Svealand, och jag tror inte att denna sista dag kommer göra något som förändrar det. Jag har fixat sommarjobb, festat runt och kommit sist i bowling, och annat sånt man passar på att göra när man bara har en vecka hemma - ringa vårdcentralen, tre skolsköterskor och bvc, packat upp lådor och vandrat till ICA cirka tusen gånger. Med andra ord - det är skönt att vara hemma! Jag hade gärna stannat några dagar till så jag haft tid att bara njuta av att vara hemma. 

Självfallet har det också blivit en hel del North Carolina snack, och jag kan inte annat än att önska att tiden gick liiite fortare, för nästa år hoppas jag att njuta av det här:

RSS 2.0