Stress.

Något av det stressigaste jag vet? Att jobba i skolkök. Fem personer lagar mat till nästan 1000 barn och ska även göra rent efter dem. Man vet inte vad stress är innan man provat på det. Glöm inlämningar, presentationer och uppsatser, detta är riktig stress. On top of that så gick diskmaskinen itu idag av alla dagar, när jag sköter disken. Men kul är det, riktigt kul. 

Inte nog med att jag jobbat idag, ska tillbaks på torsdag och även två dagar nästa vecka. Jag kan ju om jag vill sätta upp mig på vikarie-listan som gäller all kommunägda kök i Kävlinge (ålderdomhshem, dagis, skolor osv.) men skippar det, jag trivs allra bäst på Skönadal och med personalen där, samt att jag ju faktiskt ska jobba "på riktigt" i sommar. Skriver man upp sig som vikarie är man nästan garanterad 50-100% arbete i veckan, även om man inte måste jobba då men det är svårt att säga nej när de ringer och bönar och ber. 

Trots allt slit så överraskade jag familjen (eller ja, mamma) med nylagade fajitas som jag stekt ihop innan hon kom hem.

Måndag.

Idag har varit en riktigt skön, slapp dag. Snabbshopping med mamma på Center Syd, följt av långpromenad, följt av årets första tallrik med svenska jordgubbar och grädde. Snacka om att jag blev överlycklig! Svenska jordgubbar smakar verkligen underbart, jämfört med alla andra. 

Igår firade vi Mors Dag i riktig stil, mormor och morfar samt Hans var inbjudna, och vi firade med grillning, följt av prinsesstårta och annat gott. Dessutom fick mamma rosor av oss, även om vi inte brukar fira dessa dagar i vår familj. 

Imorgon bjuds det på jobb för min del, ska jobba två dagar denna veckan i samma skolkök som jag jobbade hos förra året. Det var en riktigt kul överraskning när jag lyfte luren och fick höra Carola fråga om jag ville jobba. Om jag vill jobba alltså. Behöver något att underhålla mig med (det är så roligt) och lite extrapengar i plånkan. 

mmmm....

Svåra val.

Idag har jag och syrran varit ensamma hemma, vilket helt enkelt betydde att vi sov, spelade musik på högsta volym och åt. Gröt, mackor, kycklingsallad, banana split, tacos och snart ska popcornen poppas. Med andra ord har vi skämt bort oss alldeles för mycket, men det behöver man ibland. 

Just nu är det Morden i Midsomer som undehåller mig, men det kan mycket väl bli ändring om en timme, till Eurovision 2012, eftersom Loreen är så himla hypad här i lilla landet lagom, särskilt här hemma där mamma prisar henne till skyarna. 

Imorgon är det besök på G, från mormor och morfar, som jag inte hunnit träffa en. Då blir det även grillning, vilket jag självfallet dunder-längtar till! 

Same old, same old.

Precis som alla andra dagar i varma, sköna Skåne-land så hinner jag inte med så mycket innan det är dags att stänga ögonen igen. Jag underhåller mig själv för det mesta då alla pluggar inför tentor, jobbar eller är bortresta. Därför blir det en hel del böcker (den bästa? Me Before You, som är i sann One Day-anda, och som kommer ges bort till första frivilliga då den borde läsas av alla), cykling till stranden, power walks och solning.

Så här ser det typ ut där jag solar.

Oh, no.

Jag har inte skrivit på en hel vecka nu dels för att inget hänt och dels för att alldeles för mycket hänt. Jag tänker inte precis skriva om min resa jag gjorde eftersom härligheten allt som hände inte kan beskrivas med ord, utan måste ha upplevts. 

Sen sist så har jag hunnit ha flatparty, packat ihop mitt rum, flygt hem, varit på Landön och solat två dagar i rad, varav det sistnämnda var hur jag underhållde mig idag. Det var tråkigt att säga hejdå till mina roomies som jag inte kommer se på länge (om alls) men hemkomsten gjorde mig allt glad igen. Det strålande vädret på 25C och den skinande solen gör att tiden går allt för fort och jag vill bara pausa, njuta, och ligga i solen i en evighet.
Bjuder på en bild på min härliga fruktsallad, som avnjöts, i SOLEN. Papaya, gul kiwi, passionsfrukt och blåbär.

Homecoming.

Efter 11 dagar på vift så kom jag äntligen hem igårkväll. Denna dag (läs: lördag) har jag packat upp, köpt flyttlådor med Åsa, fikat på Tinderbox med samma härliga tjej och packat ner igen, eftersom min hemresa är bokad till på onsdag och då ska allt vara "packat och klart". Imorgon fortsätter packandet och jag ska försöka bli klar med allt, då jag ställt till med en besvärlig röra i köket. Tur man har chilla flatmates! 


Älskade Tinderbox. Ska försöka hinna med ett besök till innan onsdag!

Hej pappa, Hej mamma.

Eftersom mina föräldrar har slutat vara aktiva på Skype och inte särskilt ofta lyfter på luren så tänkte jag skriva ett öpppet brev istället, så de hänger med i svängarna.

När ni läser detta (eller när det publiceras då) så sitter jag på tåget till Newcastle, där jag ska hälsa på Aoiffe. Efter en natt där så drar jag vidare till Kent och Jana & James för lite engelska landsbygden-häng. Förhoppningsvis får jag se var James jobbar (Penshurst House) och lite annat runt om kring. Några dagar senare drar jag ner till Poole för att hälsa på Zoe och Louise som ni ju träffade på Herm. Båten tar jag till Herm för att hälsa på Chloe, Helena och alla andra där vilket kommer bli det roligaste på hela sommaren, innan jag igen tar mig till Poole och sen hem till Glasgow igen. Jag kommer alltså vara borta 1-11 maj, så nå mig på mobilen eller med flaskpost, det är vilket som. 

Ha det bra och hälsa Julia,
Frida.

We went to the zoo, saw no animals.

Min titel förklarar väldigt bra hur min dag varit. Trots blåst, dimma och regn så begav jag mig tillsammans med Marie till Edinburgh idag, som planerat. Vi tog tåget på morgonen och var framme vid 10.30. Väl i Edinburgh trskade vi upp till Edinburgh Castle som Marie ville se innan hon åker. £14.50 senare var vi inte så glada och bestämde oss för att det var bortkastade pengar. Det var kallt, ingen utsikt pga dimman och verkligen inget att se. Det är en jättehäftig byggnad men all fakta och bilder handlar om krig och fångar, vilket vi inte är intresserade av. Alls. 


Efteråt strosade vi i turistaffärer och åt lunch på ett mysigt café, men jag förstår inte Storbritanniens förtjusning med pommes frites, jag fick lasagne med pommes frites och Marie fick toast med pommes frites. Nej tack! Efter detta tog vi en liten vända på stan och hittade en massa mysiga och gulliga affärer. 

Till sist tog vi bussen till Edinburgh Zoo för att spana in pandorna. Eftersom det var så dåligt väder var vi en väldigt liten grupp som fick komma in och se dem, och zoo:t var basically öde efter det när vi tog en tur runt hela. Allt som allt så lyckades vi se ungefär: flamingos, pandor, hyenor, lejon (som matades), tiger, panter (som kom rakt emot oss, helt otroligt var det), leopard, en massa apor, grisar, solbjörnar, sjölejon, lemurer, markatter, och mer. Tyvärr gjorde det dåliga vädret att många andra djur var inne men vi var nöjda ändå, särskilt som där skuttade runt en massa kaniner och ekorrar, vilket de tydligen inte ser i Frankrike...

Man kan ju tycka vad man vill om zoo men jag älskar att titta på djur så jag gillar det, och det var bra på Edinburgh Zoo eftersom de verkligen poängterade hur de försöker hjälpa till att föröka de utrotningshotade djurarterna, vilket är otroligt viktigt!
RSS 2.0