3 bästa bloggar.

Eftersom bloggen numera samlar en hel del damm kommer här tre utav mina favoritbloggar. Jag läser inte så många bloggar, ibland de vanliga (Kenzas, BB, Sofis osv.) men de här tre surfar jag alltid in på varje dag. 


 Cupcakes & Cashmere - En modeintresserad amerikanska som bor i Los Angeles och bloggar dagligen om sitt liv. Hennes blandning av mode, resor, mat och inredning som allt dokumenteras med förstklassiga bilder gör att hennes inlägg alltid är lika fina, söta och intressanta. Min absoluta favoritblogg. 






 
 
Honestly WTF - Denna blogg drivs även den av kvinnor från landet över atlanten, men denna gång av två stycken.  De skriver om modenyheter, inredning, resmål och DIY (do it yourself) projekt. Likt C&C innehåller den många fina bilder, men skrivs ej ur ett personligt perspektiv, då de inte brukar blogga om sina liv. 
 
 
 
 
 
 
Knivlisa - Kanske Sveriges roligaste människa (som även har högerklicksskydd på bloggen, därav ingen bild här). Hon bloggar helt enkelt på ett otroligt humoristiskt sätt om sitt liv och får till och med en skrikande bebis att bli rolig att läsa om. Dessutom hoppar hon. Hela tiden. Om bara alla svenskar kunde vara som Knivlisa.  

Helg

Nu när jag jobbar måndag-fredag ser jag självklart fram emot helgen extra mycket. Denna helg njuter jag verkligen massor, med cykelturer, grillningar, jordgubbar, armbands-tillverkning, kortpyssel och läsning. En hel del bra filmer har jag också hunnit med, bland annat den på bilden nedan.

An American Tail - Fievel Goes West. 

Nu var det länge sen.

Jag började jobba denna veckan, jobbigt värre. Därför kommer bloggen att vara lite mindre aktiv de kommande sju veckorna, då jag imorgon redan jobbat en utav totalt åtta veckor. Jag vaknar riktigt tidigt, 05.45, för att vara på jobbet 07.00, därifrån går jag sen 16.30 och är hemma vid 17.15. Sen är det sängen 21.00 och då ska jag ha ätit, duschat och fixat morgondagens frukost & lunch-paket. Så som sagt är jag väldigt upptagen om vardagarna, men ska försöka med några inlägg då och då.

I helgen kommer jag att slappna av rejält, och sitta ner så mycket jag bara kan, i tyst protest (jag står upp 8.7 timmar om dagen), då mina fötter gör ont, ont, ont.

Overnight Oats

Genom en av de amerikanska matbloggarna jag läser lärde jag mig en ny frukosträtt, som kallas för Overnight Oats. Det är precis som det låter, havre som fått stå över natten. 

Man tar en burk (enklast är en gammal glasburk med lock) häller i havre som man blandar med mölk eller yoghurt (jag kör mjölk) och sen lägger man i valfria tillbehör. Burken ska sen stå i kylskåpet över natten. Jag åt en i morse och då hade jag i en banan, blåbär och lite vaniljsocker, så det blev lite sötare. Som fika ikväll hade jag i banan och kakao istället, ett nyttigt alternativ med lite chokladsmak helt enkelt. Jag tycker det är jättegott som ett mättande snacks, och kommer göra fler varianter, då man kan stoppa i precis vad som helst. 

IMG_9837.jpg
Så här kan det se ut om man gör det fint, jag kan lova att mina inte ser riktigt så lockande ut. De svarta prickarna är chia seeds, som sägs vara väldigt nyttigt, men det säljs inte i Sverige så ska ni göra Overnight Oats kan ni skippa det :) .

Smoothies

Om det är något man kan anklaga mig för att missbruka i nuläget så skulle det nog vara smoothies. Jag dricker det minst en gång om dagen, ibland två. Jag har inte provat det till frukost ännu men jag tycker om att äta något riktigt mättande då, som musli eller mackor. 

Igår gjorde jag en riktigt god smoothie med en banan, färska jordgubbar, frysta blåbär, bär-yoghurt och lite vaniljsocker. Yum. I Glasgow ska vi köpa en mixer så då kan jag hålla uppe mitt missbruk. 

Utflykt.

Jag bad mamma om att få åka på "utflykt" så idag tog vi bilen till Skäralid, efter många diskussioner om vart vi skulle fara iväg. Väl där tänkte vi gå en liiten runda eftersom det är så mycket gräs i luften, men det slutade med att vi gick på en riktig vandring som var 4 kilometer lång. Upp och ner gick det! 


Till slut kom vi tillbaka till den lilla sjön och då åt vi lunch, en dagens, som var kalopps vilket var jättegott. Sen tog vi lite glass till efterrätt såklart, ett måste när man är på sommarutflykt. 


Vi stannade även på vägen hem och plockade fläderblommor, och resultatet av vårat plock kommer vara klart om några dagar, då vår saft är färdig! En riktigt lyckad dag, med andra ord. Vi hade till och med tur med vädret, inte en droppe trots många grå moln.

Keep on working.

Nu har jag fått klartecken att jag kan börja träna igen (hängde ju hos sjukgymnast i fredags) så idag körde jag på lite lättra än vanligt, lika bra att börja sakta och jobba sig upp igen. Mitt knä har ju varit ett rent helvete men det blev snabbt bättre med salvan jag använt. 

Idag fixade jag ihop en liten egen träning med mest styrke-övningar, som jag ska skriva ner så det går snabbare att göra, istället för att behöva tänka ut nästa övning hela tiden. Denna ska jag göra då jag inte längre kan fortsätta med 30DS eftersom det finns för mycket hopp i den, som mina överrörliga knän inte klarar av. 

Förutom det så ska jag börja med 200situps, 100pushups och 200squats. Får se hur det går! 


Tog två bilder nyss för att visa världens bästa träningsskor från Nike och byxor från New Look. Ska man träna kan man lika bra göra det med stil!

PS. Dessa träningsinlägg behöver ni verkligen inte läsa, de skriva bara för att motivera mig själv, har man väl skrivit det i bloggen är det ju set in stone...

Summer lovin.

Åh, vad jag älskar sommaren. Det är varmt (ja, någorlunda, då och då) solen skiner (samma här) och allting blommar och växer. Idag fick jag låna syrrans kamera så jag tog lite bilder i trädgården...


Mina favoriter. 


Lite nytt.

Jag har gått loss på nagellack i alla dess färger nu i sommar, och fyra olika har fått följa med mig hem, från Isadora (Blue Lagoon, Marzipan & Aloha) och Depend. Det persikofärgade är to die for. Dessutom fick jag ett Dior nagellack i färgen Bikini av mamma som hon köpt i Kiev. 

Eftersom jag nu målar naglarna så mycket har jag även investerat i ett baslack, topplack och nagel-stärkandelack, alla från Depend.

RSS 2.0