Busy Bee.

Det här har varit en riktigt lång helg, inte för att den varit tråkig, utan för att jag fått så himla mycket gjort (social-wise, inte school-wise), vilket kanske beror på att mina helger numera startar torsdag eftermiddag. I fredags blev det ett snabbt möte med International Society, följt av en underbar utgång till Committé Room No. 9 och abc, där vi träffade en massa skandinaver och amerikanskor. 

Igår, lördag, vaknade vi alla sent (big surprise efter den utgången...) och tog oss till The Counting House för lite lunch, där jag åt en Ceasarsallad. Jag och Åsa var riktigt duktiga och gick sen till gymmet, och stannade tills de körde ut oss. Efter det blev det lite bio på kvällen då vi såg Annna Karenina, som också kan vara århundradets tyngsta film! Bra, men otroligt långdragen. 

Idag är det min grannes födelsedag (den lilla dårå) vilket firades med sång och presenter på morgonen och utav oss fick hon ett Body Shop-kit. Vi drog sen efter önskemål till The Willow Tea rooms för förmiddagstea och tog sen en liten runda på stan. 

Tur jag är ledig imorgon också, så jag hinner med allt det jag egentligen borde gjort denna helg...

ping och pong.

Oj, vilken bra dag jag haft idag, och oj, vad jag hunnit med mycket. Jag hade en lektion på morgonen och direkt efter mötte jag upp Kate, som jag tog med mig hem på fika. Hon var så gullig och hade köpt födelsedagspresent till mig, ett halsband och en fin te-mugg. Kan man bli sötare?

Efter detta tog jag mig en snabb promenad till två-vånings stormarknaden Tesco, där jag handlade på mig en massa inför helgens söndagsmiddag. Jag fick skynda mig hem eftersom jag sedan skulle gå på pingis, vilket jag hann med nöd och näppe. Precis som man kunnat gissa så bestod 50% av gruppen utav människor från ett aningens stort land i öst, nämligen Kina. Bra gick det i alla fall och jag längtar dit igen. Sen blev det en snabbis på gymmet som ligger i samma byggnad, innan jag gick hem igen. Nu blir det sängen!


International Society.

Skolan är i full gång nu (eller, så mycket som skolan kan bli när man bara är där 3 dagar/vecka) och jag känner mig redan back in the game and ready to go, så att säga. Framtida inlämningar låter spännande än så länge och morgnarna inte allt för hårda. Dock var det jobbigt att vakna 07.30 idag, men jag klarade mig!

Idag var jag på mitt första styrelsemöte med International Society, som jag ska bli involverad i. På fredag ska jag träffa två från mötet och planera en trip vi ska ha i november. Jag tycker det ska bli jättekul, och dessutom fick jag veta idag att jag får skriva upp alla timmar jag lägger ner som ~volontär, vilket jag sen får intyg på i slutet av året. Awesome eller awesome?

Bar home

Efter en riktigt seg dag då jag bara gick till stan för att köpa tvättmedel så att jag kunde, yes you guessed it, tvätta, så bar det av en runda till Bar Home nu ikväll. Kom nyss hem och slängde i mig lite yoghurt och ska krypa till sängs eftersom det är första skoldagen imorgon. Längtar så mycket efter att få sätta igång igen och skriva lite uppsatser (grupparbetena är ju en annan femma). 


Flatwarming.

Igår hade vi lite fest här i lägenheten för att fira att vi faktiskt bor här, vi fyra. Det var mycket trevligt och lite olika människor dök upp, inklusive några grannar vi inte träffat förut som tydligen hört musiken genom väggen eller något? De var jättetrevliga i alla fall så det slutade med att jag, Åsa och Mikaela gjorde lite lekar med dem, och blev inbjudna till deras fest klockan 3 på morgonen (som vi inte gick på, men mest för att det var helt tyst vid deras dörr...). I varje fall så satt jag och Mikaela och tittade på tv nere i entren mitt i natten, sen försökte vi ta oss in i lägenheten igen men dörren gav sig inte. Vi skyller på dörren den här gången. Med andra ord - en riktigt lyckad fest! 

Idag har jag och Åsa gått på långpromenad, och det var så skönt att bara kunna prata ut om saker som äter upp mig lite, även om jag inte orkar lägga vikt på sånt i livet just nu. Fokus på skolan då jag börjar på tisdag, vilket ska bli såååå skoj! Nu ska jag bara relaxa tills jag ska få middag ikväll. 

Gelebebis.

Igår bjöds det på storslagen utgång för mig och partypinglan Mikaela, som startades här hemma med tacos där vi förlorade en tjej (Åsa), sen drog vi till Wetherspoon's där vi förlorade ännu en (Linnea) och sen i kön till kära Jellybaby förlorade vi hela två stycken. Detta resulterade helt enkelt i att det bara blev jag och Mikaela till slut som dansade natten lång. 

Tyvärr resulterade detta i att jag haft en superseg dag i dag, med en massiv huvudvärk på köpet. I vilket fall som så har jag fått en hel del gjort, en runda til ALDI, cupcakes-bak, storstädning av hela lägenheten och lite annat smått. Nu blir det film i sängen då jag packat upp min nya madrass, så förhoppningsvis sover jag äntligen gott om nätterna nu. 

Gymmet.

Nu har jag kommit in i en bra rutin vad gäller gymmet, det här blir fjärde gången sen jag kom hit. Det är alltid lika skönt (även om det inte alltid är det när man står där).

Senare idag ska vi iväg en sväng till IKEA och shoppa, och efter det blir det tacos och utgång på jellybaby!! Längtan.

Presents.

Igår firades ju min födelsedag med dunder och brak, det blev firande på Bamboo så fort klockan slog 00.00, after eight-kladdkaka med grädde och té på sängen efter att jag väckts utav skönsång, gymbesök och fika på Tinderbox. Med andra ord;bättre kan man inte ha det! Här kommer lite bilder på det fina jag fick igår.


En cupcake-maker från tjejerna, en krysstidning och kexchoklad från familjen (det finns bara två kvar...), kort från tjejerna, familjen, mormor och morfar och ett litet från familjen igen, en blombukett från mig själv och den jättefina som familjen skickade mig! 

21st.

Fick ett riktigt fint Dokument av Wee One på min födelsedag idag, som såklart var väldigt spännande att öppna! Om vi fortsätter så här kommer jag inte behöva skriva några inlägg, mina roomies kommer rimma fram dem åt mig. 

Grattis på födelsedagen, finaste Frida!

Fina Frida bakar bäst
Cupcakes och muffins blir det mest
Det är hon som ska göda oss
Medan hösten går loss
Och förvandlar Glasgow till is, like a boss

Hon är sprudlande glad nästan jämt

Och är inte svår att pigga upp med ett skämt
Idag är det hennes dag,
och hon har levt ett tag
Men livet är långt och mycket ska hända
Frida ska med sitt leende många människor blända.


Grattis på dagen, min kära vän
Jag hoppas du är glad och nöjd med den
I morgon kommer jag med allt vad det innebär
Så njut av det lugn som fortfarande är!


Massor av kramar på födelsedagen, från din Wee One! 


(vi ser inte ut så här, vi lekte med kameran...) 

Snacka om perfekt avslut på en lika perfekt dag :) tack igen, Wee One! 

Kitchen.

Tänkte visa lite bilder jag tog nyss på vårt kök här i lägenheten. Den är ju ganska ny så allt är väldigt fräscht, vilket vi alla uppskattar. VI har köpt lite grejor och fixat så att det blivit lite mer hemtrevligt, och nu är vi nöjda med resultatet. 


1. Våra fina Keep calm and drin tea/Keep calm and drink coffee burkar. 2. köksbänken där vi äter, med vår fina ros, mitt partyljus-hjärta (från början juleljus) och Åsas dikt. 3. Fina glasunderlägg från Inverness och den obligatoriska kortleken på soffbordet. 4. Maud är till vår hushållsnära tjänst när vi behöver torka. 


ASDA

Så här såg det ut tidigare idag då vår mat-beställning från ASDA kom. Safe to say att vi beställt en hel del! Leveransen var jättesmidig men en del varor kom inte med, trots att de försökt ersätta allt som saknades med "ASDA Bread mix", eftersom det är ungefär samma sak som ägg och honung...
 

Buchanan View 2/5 by Åsa Svensson

Isn't life sweet,
on 35 Calgary Street.
Living with friends so dear,
laughter and joy is always near.

Miss Middlelegs lives in the first room,
you might not notice her, she doesn't enter with a boom.
But when she's there she sweetens up the place,
treating everyone to her cupcakes with grace.

Next to her lives Wee One,
trustworthy and duty-bound, she gets the work done.
Yet she knows how to have a good time,
entertaining us with a song, or maybe a mime.

Nearest to the kitchen we have Miss Bigfoot,
she's quite strict, when she commands things stay put.
But don't be mistaken, she has the sweetest soul,
she's irreplacable, without her we wouldn't be whole.

Finally we have the Eggcatcher,
unfortunately her name only rhymes with snatcher.
But she's never the less the one who wrote these words down,
and she's the flat's own in-house clown.

Lördagsunderhållning.

I vårt hopp om att bli riktigt entusiastiska internationella studenter så vaknade vi idag 07.40 (visserligen för att de tömde soporna då, på en lördag) för att bege oss ut till Pollock Park där det bjöds på riktig lördagsunderhållning. Dagen till ära så har det varit Glasgow International Highland Cattle Show, och eftersom vi är tre svenska ko-experter, så tyckte vi att det var lämpligt att åka dit. Och åkte dit gjorde vi, och såg kor gjorde vi verkligen. 

Korna vandrade runt, ibland till och med frivilligt, i en inhägnad där de bedömdes av en internationell highland cattle expert. Vi är inte helt säkra på vad bedömnings-kriterierna var, men han kände väldigt mycket på kornas bakdelar. 

Vi passade också på att äta varsin kycklingburgare, då "Aberdeen steak burger" kändes liiite väl likt det vi var där för att titta på.   


Här står de och polerar hornen och kammar pälsen innan uppvisning, även om det inte verkade hjälpa så mycket i det slutgiltiga resultatet. 



Olympics Parade

Jag var nyss nere på George Square där jag stått sedan klockan tre idag och spanade in Skottlands alla atleter ifrån OS och Paralympics. Det tog lång tid innan de kom men värt var det verkligen. Tyvärr var ju inte min favorit Andy Murray där så jag kände inte igen så många (vilket jag också var tvungen att erkänna på TV...), men kul var det och stämningen var otrolig. Alla hade flaggor i handen och vi skrek när de presenterades.

Innan atleterna kom uppträdde Drums & Roses, ett trum- och säckpipeband som är jättebra, jag har velat se de tidigare så det kunde inte bli bättre!



Äntligen.

Nu sitter jag här, två dagar senare, i mitt nya, fina, fräscha rum. Kan det bli mycket bättre? I think not. Vi har stängt vårt förråd och packat upp alla lådor, åkt till IKEA för att handla täcke, kudde och massa annat, festat bort natten på ett alldeles för trångt Kushion, och haft massa mys-tid tillsammans i fina lägenheten. Förutom det så har vi också sprungit på stan 1538 gånger för att inhandla allt som behövs, men ännu är vi inte klara. 

Kvällen bjuder på drink night hos Linnea och Jennifer i deras lägenhet, så det blir nog en sen natt igen! 


Då var det dags.

Sitter här som vanligt nervös, efter en helkväll med packande och förberedelser. Hur mycket man än försöker så blir det ändå en massa spring de sista dagarna. Jag och mamma tog en tur på Center Syd idag för att handla det mesta. det blev tandborste, almenacka, mascara, lättdryck, popcorn, jäst, tuggummin, bilar och lite annat gott som kan vara bra att ha med sig.

Åsa med föräldrar intar Hofterup klockan 11 imorgon, då blir det paj och kaffe innan de tar med sig mig och all min packning till Köpenhamn. Jag tackar och bugar, för sådan service är man inte van vid annars ju. So long.

Lägesrapport.

Som det ser ut nu så är jag hyfsat packad, men inte klar. De flesta kläder är nere, såsom saker, nu återstår bara skor och det jag ska inhandla. Det är alltid så svårt för jag vill ha med sig så mycket tillbaka eftersom jag faktiskt bor i Glasgow nu, men det går ju inte. Damn you, 20kilo-regel! 

Nu blir det alltså till att handla det sista, idag försökte jag mig på att hitta en almenacka men kom hem med té istället... Det som också ska inhandlas är bland annat lättdryck, popcorn, o'boy, pulversoppor och lite annat. Vi får se vad jag hinner med i helgen, helt enkelt! Sen bär det av!! 

Uppdatering.

Uppdaterade bloggen lite såhär i början på hösten, kände att den också borde bringa lite höstkänslor till er som ännu inte fått några. Det tog längre tid än förväntat då jag numera använder min gamla dator och fick göra om min header helt, även om den ser nästan likadan ut.

Schedule.

Eftermiddagen bjöd på riktigt god fika (om jag får säga det själv) och en massa Glasgow-prat, precis som en perfekt eftermiddag borde vara. Solen sken så vi kunde dessutom njuta lite där ute, bland alla insekter och barr.

Nu har jag kollat upp mitt schema och även gjort ett eget i Paint nu precis, haha. Så mycket ser jag fram emot skolan! det verkar bli en riktigt bra höst, förutom de ifyllda lektioner här nedan ska jag också välja tre till, som jag kommer försöka ha på tisdag-torsdag. Lycka.


Fika.

Det svenska språkets kanske bästa ord - FIKA. Det är dessutom vad som står på schemat idag. Om drygt 1,5 h anländer tre härliga blondiner till mig och då ska det drickas te och ätas cupcakes, samt planeras en helvetes jävla massa inför världens bästa år i Glasgow, där vi snart alla befinner oss igen.
RSS 2.0