Uni of the Year

Ville bara skryta lite allmänt om att mitt universitet (strathclyde) vann University of the Year på The Times Higher Education Awards i veckan. Jag har ingen aning om varför, men de har gjort en massa bra grejor i alla fall. Artiklen hittar ni här.

Förutom det så har jag haft en jätterolig vecka, när förkylningen väl gav med sig. Utgång med basketlaget i önsdags (jag är inte ens med i basketlaget...) Narnia kväll var det igår, ikväll blir det bowling och imorgon shopping och sen legendarisk utgång på The Garage! Sen kommer jag nog behöva vila upp mig i en vecka...

THE Awards group
Folk från mitt uni skulle jag gissa på att det är på bilden... Känner inte igen en kotte!

Merlin

Jag läste nyss att min favoritserie, Merlin, ska läggas ner efter denna säsong. Det här var ju jobbigt, eftersom det typ är den bästa serien jag vet. Tydligen drar den även in sju miljoner tittare, vilket är ganska så himla amazing för en liten fantasy serie från BBC om en ung trollkarl som ska rädda en arrogant prins. Jag kan ju glädja mig åt att jag har ett avsnitt att se fram emot ikväll...


...

Have a good day.

Dagens Skit:

Jag har spillt ner hela spisen med grädde. Jag har spillt ner hela datorn med grädde. Jag har spillt ner hela datorn med julmust. Jag har spillt ner hela mig med stekfett. Jag har doppat fingret i nämnt stekfett när det var stekhett.

Dagens Hit:

Jag har druckit Starbucks Peppermint Hot Chocolate. Jag har ätit köttbullar till middag. Jag har köpt julkort som ska skrivas.

Som ni ser - inte världens toppendag idag. Men, jag är inte bitter. Jag tänker avsluta dagen på endast tänkbara sätt, nämligen i sängen, för här kan jag ju omöjligtvis klanta till mig ännu mer. På Spåret, här kommer jag!

The Bold & The Beautiful.

Som jag skrev igår så tog vi oss till The Corinthian efter liiiite tjat från mig (skam den som ger sig) och det är nog ingen som ångrar sig idag, trots diverse illamåenden och huvudvärk. Den där Blåbär/Basilika martinin var fin som snus och godare drink får man nog leta efter, även om jag inte rekommenderar att dricka den när man redan haft några, blåbärsfläckar är ju svåra att få bort...

Själva huset är inte bara fyllt med barer, utan de har allt från restaurang till pokerrum, och är öppet dygnet runt. Härligare ställe får man med andra ord leta länge efter, även om vi sänkte medelåldern en hel del! Can't wait to go back!


Glömde ta bilder igår men här är tre, bara utsidan på huset talar ju för sig själv...

Gingerbread House

Idag tog jag till med mina (mycket användbara) pepparkakshus kunskaper för att skapa det här fina tillsammans med Ulrika och Janis. Stolta till tusen fortsatte vi med mintkyssar, men de är varken mintiga eller kyss-vänliga och om vi säger som så, de är inget att sätta tänderna i för då har du inga kvar.

Ikväll blir det drinkar på The Corinthian, och eftersom jag alltid velat gå dit så blir det nog det finaste jag kan hitta i garderoben och en fullproppad plånbok (drinkarna kostar ju bara 60kr, men det får väl bli några stycken när de bjuder på Blåbär/Koriander drinkar och Citrongräs martinis).


 
Jag skulle vilja påstå att vi gjort framsteg eftersom taket trillade in förra året...

Full fart framåt.

Efter en snabb fika med Ullis och Janis drog jag mig hem till pluggböckerna, för imorgon blir det full fart och ingen tid för plugg. Jag börjar 11 med en två timmars lektion, tar en snabb lunch med Kate innan vårt Exchange möte om utbytesåret, efter det går vi till gymmet. Därefter blir det till att springa hem för en snabb dusch och middag då jag ska vara tillbaka på union för möte 18. När väl det är klart ska jag gå raka spåret till bion där det blir Skyfall! Stressigt, men så jävla kul dag!


IKEA.

Det har blivit mycket svenskt på den senaste tiden, och nu ännu mer så. Ulrika och jag besökte IKEA idag på en liten blixt-visit. Det blev först en lunch, sen så sprang vi igenom affären. Där "bråkade" vi om glöggmuggar (vilket vi löste genom vår snålhet, och köpte helt enkelt inga eftersom de kostade hela 60kr) och lite juldekorationer. På IKEA Foods shoppade vi däremot loss, och jag kom hem med: två saft-glögg, en äppel-glögg, russin&mandel, julkolor, lingonsylt, gräddsås och kokosbollar.

Så ikväll kommer jag ta mig en kopp glögg och en kokosbulle till det ständiga, never ending, plugget.

Julbord.

Den 22 December bär det av, i år igen, till Ringsjö Wärdshus, för då ska vi på julbord! Wiiihoooooo!! Jag har som vanligt pushat för vår årliga tradition, och även om det bara kommer att vara två dagar kvar tills Julafton, så kommer det vara så. gott.

Colour disaster

Hur kvällen spenderades? Jo, jag färgade mitt hår twice då Garnier tydligen kör på alldeles fel marknadsföring - den där man ljuger för kunden. Hur i helsikke de kunde kalla musbrunt "Dark Golden Blonde" (vilket låter skiiiiitfint, dvs. anledningen till att jag köpte det) förstår jag inte för ett. En färgning senare och jag är nu askblond, vilket är ungefär lika fint som det låter...

Fortsättning följer...

En dag på stan.

Idag tog jag mig en snabb runda på stan för att spana in årets julmarknad som ligger nere vid St Enoch Square. Den var 100 gånger mysigare än förra året och där var så många fina saker att titta på (och äta, om man vill). Jag gick sen vidare till Boots för att köpa ny hårfärg, som jag hoppas kan komma i håret ikväll. Det beror på vad min flatmate i rum A har att göra ikväll tror jag!

Picture of a sausage stall

Hagel

Tog en snabb runda till Tesco idag för veckohandlingen, och när vi bara hade 2 minuter kvar hem så började det spö-hagla som bara den! Vi försökte ta skydd under en reklamskylt utan tak (inte det smartaste vi gjort) innan vi sprang hem.

Min adventsljusstake fick precis komma fram och pryder nu fönsterkarmen så fint. Jag hade tänkt ta en bild men jag hittar inte webcammen på datorn...


Ikväll blir det Breaking Dawn! Woop woop!

I've got an empty cup, pour me some more.

Vaknade med en lite än värre huvudvärk alldeles för tidigt i morse, efter en vild utgång på Jellybaby, som som vanligt levererade. Jag fick dra mig upp ur sängen för ett grupparbete, där två till utav våra fyra medlemmar också mådde som de förtjänade. Gruppmötet slutade med lunch för mig och Kate, och jag introducerade henne till mat-gudarnas gåva, nämligen kyckling, bacon och avocado-baguetten.

Sedan dess har jag legat och slöat i sängen (inte en kotte fick se mig mellan 14-18 idag...) och tittat på både serier och filmer, något jag inte så förvånande ska fortsätta med nu!

Incredibly gifted, or just bored.

Vad jag gärna hittar på när jag har tråkigt? Jo, jag bjuder gärna in kompisar till en fest som är om först en månad, också leker jag i Photoshop med passande bilder till vår nämnda julfest, som sker December 11. 

 
Superfint eller vad? 

Dewar's Distillery & Blair Castle.

I lördags gick bussen till Dewar's Distillery, som tillverkar en av Skottlands bästa whiskys, och Blair Atholl Castle, ett underbart fint slott i högländerna. Med på resan hade jag Ellie som hjälpte mig leda gruppen, och en mycket konstig busschaufför. Lyckat blev det för hela slanten, och inte en enda liten grej blev fel. Vi kom till och med hem en kvart tidigare än planerat! 

Vi fick en rundtur på distilleriet, smaka en whisky och titta på film, och på slottet gick vi runt och tittade i alla hemska rum (hatar verkligen inredning från medeltiden fram till 1900-talet) och sen tog vi en promenad utomhus också. 

 
 

International Pub Crawl

I torsdags anordnade vi ett pub crawl för internationella och skotska studenter. Det blev en helvild och lyckad kväll, och trots att det kom mycket mindre folk än förväntat så var jag jättenöjd när jag vaknade 11.30 dagen efter...

Vinterstädning.

Jag har gjort lite vinterstädning här på bloggen, fixat sådant som borde fixats för länge sedan (bl. a. titlarna i sidomenyn som jag sagt till mig själv att ordna i 1 år nu), laddat upp nya vinterheadern som kommer förnyas så fort 1a advent kommer och lagt in lite länkar till favoritbloggarna. 

Nu ska jag försöka hitta tillbaka till det där jäkla plugget igen, men först ska jag ha lite varm choklad. 

Fin skrivbords-bakgrund det här...

Guy Fawkes Night.

Ikväll är det Guy Fawkes Night, vilket betyder att min helg kommer att avslutas med fyrverkerier i Glasgow Green, dit vi kommer att gå för att fira denna snubbe som misslyckades med den så kallade krutkonspirationen 1905 (eller, det säger Wikipedia i alla fall). Jag var i Liverpool när det firades förra året, och det var himla mysigt så jag har stora förväntningar inför kvällen. 

Jag ska dra på mig hela långkalsongers-utstyrseln, halsduk och mössa, för det ska bli riktigt kallt om några timmar. Jag ska också försöka få tag på en varm choklad för att höja mysstämningen sådär 100% ungefär. 

Det blir nog inte riktigt så här fancy, men denna version ska jag prova i vinter...

My November.

November månad skyndade sig hit men nu känns det som om hen är här för att stanna, länge. Det här kan möjligen vara höstens drygaste månad, så jag hoppas att den snabbar på så att det snart blir December (Hello Christmas...). 

 
Mitt november kommer att bjuda på: 
Regn...
Pub Crawl med International Society
Blair Castle & Dewar's Distillery resa med samma som ovan
Röda Starbucks-koppar
Breaking Dawn premiär 
Julbelysnings-tändning på George Square
Plugg, plugg, plugg
Julpynt galore 
Pepparkakshus-bygge

En helt okej månad ändå, verkar det som! 

Husmanskostens Mästerkock

Jag har verkligen tagit det lugnt denna helg, igår stannade jag inomhus hela dagen och tittade på serier och slappade, och avslutade dagen med en omgång Monopol med Åsa (jag vann, trots att jag desperat letade efter "Sauchiehall Street-kortet när jag lyckades slarva bort det. Letade till och med i mina byxor, som om det kunde gömma sig där). Nyss gjorde jag en varm choklad efter mitt gymbesök och har nu återgått till plugget, igen... 

Det som gått bra i helgen är verkligen matlagningen, och jag känner att snart måste jag få utmärkelse som kanske "Husmanskostens Mästerkock" eller "Den svenska matens utlandskock" eftersom jag lagat både Fläskpannkaka och Kålpudding. Det låter nog inte så gott i allas öron, men det gick hem för mig! Fortsätter jag i denna takten blir det nog blodkorv och bruna bönor snart! 



Det skulle faktiskt vara väldigt 
gott, men svårt att hitta i min stad! 

Helgbesök.

Förra helgen hade jag besök av inga mindre än min syster och hennes vän. Det blev tre övernattningar i min säng (jag fick lägga mig på luftmadrass) och en massa skoj på dagarna. Under deras korta besök hann vi med inget mindre än: Shopping, Afternoon tea på Willow Tea Rooms, söndagsmiddag åt lägenheten, promenad till Glasgow Necropolis, besök på Glasgows äldsta fish & chips, bowling och mer shopping. Inte illa för ett 60-timmars besök det! 

Här kommer lite bilder från deras besök, som verkligen var jätteroligt. 

Afternoon tea på Willow Tea Rooms, ett måste när man är i stan!
 
Glasgow Necropolis. Svårt att tro att det faktiskt var ganska soligt när vi var där, 11 på förmiddagen.
 
Glasgows äldsta "chippy". Inredningen ser ut att vara tagen som från en sliten Grease-film, men härligt var det! Tjejerna provade också på en deep-fried Mars bar, som är en friterad choklad Mars. 

Sen bowlade vi, och jag gjorde segerdanser. 
RSS 2.0