Anger.

"Frida, how am I supposed to do this?" 

"Frida, when are we finishing this?"

"Frida, what do you want me to do?"

"Frida, do we really need to do this?"

"Frida, where do I find that?"

"Frida, do I really need to do anything for this report?"

Dessa frågor har ställts till mig idag, då mina gruppmedlemmar insett att de inte gjort något alls hela terminen, utan återigen lämnat projektet till sista minuten. Tack för den, nu har jag gjort minst hälften av vår 5000-ord långa rapport. 

Nu längtar jag tills imorgon kväll som en galning, då det blir pizza, after eight päron (hur två av mina svenskar inte kan ha smakat detta än är ett omvänt mirakel) och Breaking Dawn. Tack och fucking adjö, MDP Grupp 13F!!

Summer.

Vi har nu haft tre dagar med riktigt sommarväder, hur mycket bättre kan det bli? Jag har haft ett gruppmöte, sen efter det så låg jag i solen med Marie och snackade skit. Efter det drogs jag med till gymmet med favoriterna, som körde helt slut på mig. Det är ett under att jag kan gå, helt enkelt. Tydligen ska vi köra samma imorgon igen. Oh, the joy! 

Nu, efter en snabb middag, ska jag snart springa med Marie för att titta på nya The Hunger Games, som jag längtat så galet efter! Boken lästes ut i måndags och de två nästkommande är beställda och ska tas hem med till Sweden. Längtan! Tjingeling!
Ja, jag kommer gråta i alla fall!

Inverness!

Som sagt var jag i Inverness i helgen, och det var så över förväntan att jag knappt kan tro det! Perfekt väder, perfekta kompanjoner och en perfekt stad.

Vi började dagen tidigt (06.30) och tog tåget dit. Sen checkade vi in på vårt lilla hotell som låg precis vid floden. Efter det blev det sightseeing i staden. Där finns inte så mycket turist-saker att titta på, men vi traskade glatt runt med kamerorna i högsta hugg. Efter lunch på pub drog vi oss tillbaka för eftermiddagslur för att senare promenera till Ness Islands där vi satt med våra böcker och läste hela eftermiddagen. Senare blev det middag och dessert på restaurang följt av tiiiidig läggdags då vi va helt slutkörda. 

Söndagen hade strålande sol och värme, och efter en stor frukost begav vi oss på en busstur till Loch Ness. Trots värmen var det riktigt kallt ute på båten vi tog på Loch Ness sjön, som styrde oss till Urquhart Castle. Väl där traskade vi runt ett tag för att senare ta bussen igen till Loch Ness Exhibition, vilket var tråkigt, och sedan till Inverness igen. Väl där hade vi lunch i solen, följt av en promenad till hamnen, glass, och slutligen häng på hotellet. Vi tog sen varåt pick och pack och begav oss till tåget, där vi spelade en massa kort, skrattade och hade oss. Väl hemma, 22.30, blev det dags för sängen. 

Bildbomb:

Vackra Inverness




Lunch på pub.


Tre självklara köp...


på Ness Islands.


Som sagt.






Ja inte har man tråkigt med de här tjejerna.


Loch Ness och Urquhart Castle.


In the Wee house.


De fyra resekompanjonerna.


Hej värmebölja.

Idag har vi haft way över 20C här i Glasgow, vilket ledde till att jag fick den briljanta idén att spendera hela dagen på en filt i Glasgow Green med Ulrika och Mikaela. Det skulle pluggas, men självklart blev det inte så, det var för härligt för att förstöra med sådant trams! Ulrika och jag tog en härlig ceasar sallad på Rose & Grant, och den var gudomlig, riktigt bröd fick man till också, precis sånt man kan köpa på bageri där hemma.

Senare gick vi till glassbilen som stannat i parken, där vi köpte mjukglass. De ser inte riktigt ut som i Sverige, de där bilarna, eftersom det är en lucka i sidan på bilen också säljer de glass styckvis istället! Imorgon blir det en annan runda till parken, men då ska faktiskt solkräm inhandlas först!

Ikväll blir det lite film eller vänner i sängen, och jag har köpt vattenmelon som dessert!

Right Now.

Just nu sitter förhoppningsvis fyra glada men trötta tjejer på tåget till Inverness, om allt går som det ska! Med oss har vi frukost, scones, kanelbullar och annat gott, också dricka från Starbucks förstås. I helgen kommer vi hinna med en massa promenader, barer och Loch Ness om vi lyckas planera rätt, men det får ni höra om när vi är tillbaka! 

Jag kan påpeka att jag klagar varken på helgens eller den kommande veckans väder! sooooool!

Så här kan det se ut.

Så här kan det se ut när fyra svenska blondiner intar Octopussy en helt vanlig onsdagsnatt. Watch out! 

What a Great day.

Jag ska bara ställa en snabb fråga som sammanfattar min dag än så länge. 

Två svenska flickor lutar sig i solen i väntan på en tredje svensk flicka. Då säger den ena flickan "Vad konstigt det känns, är det här blöt färg?". Då inser de två flickorna, som står i likadana jackor, att de lutar sig mot nymålad, svart färg. 

De två flickorna är:

a. Jätteledsna
b. Ulrika och Frida
c. Blondiner
d. All of the above
Rätt svar: D! Nu ska jag bege mig på jakt efter ny jacka!

Spring.

Det verkar minsann som om våren faktiskt är i Glasgow för att stanna, finally. Gårdagen bjöd på cherry blossoms, påskliljor och sol, och imorse vaknade jag till strålande sol utanför mitt fönster. Dessutom ska det bli 15 C denna veckan, dock lite kallare i Inverness dit vi ska på lördag! 

Idag har jag bara en lektion, höhö, så efter det ska jag springa på stan, handla byxor, tröja och väska, tvätta mina kläder, finslipa min sista uppsats och dansa hela natten lång. Bättre kan det väl inte bli? 

Alla bilder är från igår och Glasgow Green, förutom den som visar strålande sol på vårt campus idag.

St Patrick's Day

Idag är det St Patrick's Day och i sann anda har många gått runt med gröna tights, tröjor och hattar. Själv drog jag på mig ett grönt linne (som det tog mig evigheter att hitta) under min kavaj när vi gick till TGIFridays for drinkar. Strawberry Daiquiri på en lördag? Ja, man tackar.

Så kan det gå.

Igårkväll drog jag, Ulrika och Åsa till Strathclyde Business Night Out på Kushion! Efter lite pre-party hos Ullis var alla tre riktigt pepp och som resultat blev det en himla rolig kväll, trots 50C varmt och för litet dansgolv. Natten avslutades med McFlurry, pommes och värkande fötter! Bättre kan det inte bli ;)!

Barnsligt roligt.

Helgäventyr med de tre blondinerna. Detta är inte vilken resa som helst, heller, för vi ska: spela kort, ta kort, rita i imman på fönsterna, sparkas under bordet och klistra fast prickig korv på rutan. Så det så.

Happy Days.

Min älskade Reading Week blev inte riktigt som jag tänkt mig, än. Jag har dragit på mig en förkylning, vårt vatten krånglar och det låter som om två gnällande hundar bråkar i väggarna, tvättrummet är stängt och jag har tagit på mig största rollen i mitt mdp projekt. Att jag ock Kate spenderar två timmar på det för att sedan få kommentaren "I don't like it, let's not change it" av en tjej som inte ens dök upp på mötet var bara toppen på moset. 

Nu ska jag fan ta mig äta tortillas, kolla Vänner och lägga mig tidigt (Ja, för imorgon blir det ju fler möten...).

Happy tiger.

Så mycket har hänt denna vecka. En massa plugg och lektioner varje dag, följt av en himla rolig utgång på onsdagen med Åsa och hennes fäktningskompisar, där det blev dans och hoppborg.

På torsdagen var det dags för facepainting på The Garage där vår service blev otroligt uppskattad och framgångsrik trots utmattande som det var. Pengarna ska vi skänka till någon välgörenhet nästa vecka. Det roligaste var förstås när jag fick måla en clown. Och lyckades. 


Idag har jag betat av en irriterande mdplektion, där vi fick göra en presentation bara för att läraren "inte hade något att säga". Tack. Nu insåg mina gruppmedlemmar nog att de skulle lyssnat på mig från början trots allt, så ett lite mindre sarkastiskt "Tack" är nog det som behövs. Min mdp grupp ska få jobba så jävla hårt så de kommer inte komma ihåg sina namn. Jag kommer skratta och gråta inombords.

Saker som gör mig glad.



1. När jag hittar en ny låt som jag bara vill spela om och om igen.
2. När jag bokat biljetter hem till påsklovet. Tre veckor kvar.
3. När vi har en medeltemperatur på 9C här i Glasgow.
4. När jag köpt en ny krukblomma, rosa rosor, som ännu inte dött.
5. När min roomie kommer hem på söndag.
6. När en annan roomie tycker det är självklart att hon ska supporta och bli facepaintad av mig.
7. När det är helg och jag hinner baka äppelpaj, kolla film och bara vara.
8. När mamma skickar kort.
9. När vårt enterprise projekt blit lyckat och alla gillar våra face paints.
10. När klockan är 1 på natten och jag inser att det är Reading week nästa vecka.

Freeeeedag.

Vad löjligt glad man kan bli när man upptäcket en ny, stor mataffär i närheten. ostdisk, kött/fiskdisk, bageri, desserter och världens underbaraste grönsaksavdelning (de sprutade typ kall dimma på grönsakerna). Love. Sen att det var extrapris på typ alla mina favoriter (Babybel, Innocent Smoothie...) skadade inte! Nu vet jag var jag ska handla de kommande veckorna.

Hands down. Best Ever.

Satt och letade filmer på hmv.com vilket slutade med att jag istället letade djurklipp på youtube. Vilket resulterade i att jag återigen blev helt förtrollad av den alldeles, alldeles, hands down bästa dokumentär-delen jag någonsin sett. As in - EVER. Det finns inget som klår detta underbara fantastiska klipp och då har jag sett typ alla Planet Earth och Frozen Planet avsnitt så jag vet liksom vad jag pratar om. 

Titta på det. Bara tryck play. Du kommer aldrig att ångra dig. Nu råkar det vara så att mitt favoritdjur är just späckhuggare, men man kan inget annat än att häpnadsväckande undra hur det kommer sig att människor, och inte späckhuggare, styr världen. Ja, om man bortser från våra tummar då. 


What a wonderful world.

Har haft en av de trevligaste dagarna på länge idag. Vaknade utvilad 10.30, drog mig till gymmet sisådär en timme senare och tränade lite. Gjorde sen en kycklingsallad (yum) till lunch och traskade ner till Tinderbox där jag sen satt i tre timmar med Mikaela och Ulrika.

Senare mötte jag upp Ulrika igen, denna gång för att se The Vow med Channing Tatum och Rachel McAdams. För en gångs skull var det inte jag som satt och snyftade, lyckades nog hålla det inne ganska bra. Kom hem, loggade in och fick tillbaka mitt Marketing betyg. 65. Inte alls en dålig avslutning på dagen det. 

Med andra ord har jag fått riktigt bra betyg tillbaka denna vecka, först 75 från Hospitalityn och sen detta. Nu håller jag tummarna för att min Enterprise uppsats inte alls är 500 ord för lång (Börja komunicera, enterprise lärare/tutors/professorer/random människor) och att min Management inte alls är långsökt utan djup. 

That is all. Over and out.
RSS 2.0