Trötter.

Då var vi där igen, det vill säga då när jag har problem med order "Nej". Frida, kan du jobba över? Ja. Frida, kan du ta mitt pass imorgon? Ja. Frida, kan du komma in lite tidigare? Ja. 

Jag känner att jag borde gå här hemma och öva lite Nej, nej, nej och lite non, no, näe, nope också! 

Imorgon blir det dock dags för kaffeupplärning på jobbet för mig, och det ska bli så roligt att faktiskt kunna leka barista och inte behöva be andra fixa kaffet hela tiden. Dessutom, vem vill inte kunna göra häftiga mönster i kaffet? 


Inga höga förhoppningar eller så nej, ska nog vara rätt så nöjd om jag ens lyckas med ett hjärta!

Helgen som varit

Jag är visserligen ledig imorgon också, men nu är faktiskt helgen slut. Den har varit helt perfekt med en massa familjehäng, igår så grillade vi alla tillsammans, och efter det tog jag och brorsan en cykeltur. Tanken var visserligen mjukglass, men de hade stängt så det blev ett stopp vid Långa Bryggan innan vi cyklade hemåt igen. Bättre lycka nästa gång.

Idag så har vi varit en sväng hos mormor och morfar, i och med att det är Mors Dag. Det blev fika med släkten och sen lite kortspel på det, vi älskar kort i min släkt! Ikväll firade vi lite till och köpte hem mat från VESPA som är en ny restaurang här i byn. Och snart blir det läggdags, hehe, är helt slut!

Det var så fint vid vattnet igårkväll, vi stannade och tog massor med bilder! 

Tröttare än tröttast.

Jag avslutade min andra dag på jobbet för några timmar sedan och nu relaxar jag lite framför Flashdance, en gammal klassiker! Trots en oväntat lång dag på jobbet idag (8 h blev 12 h) så tyckte jag faktiskt att det var kul hela dan! Jag trivs verkligen så himla bra här, och alla tjejer är underbara!

Nu väntar tre dagars ledighet innan nästa jobbvecka, så jag ska catch up med vänner och familj, sova och shoppa lite, vilket man ju måste göra när man kommer tillbaka till landet igen!

Det här med att leva nyttigt sket ju sig dock, jag "måste" liksom smaka allt gott vi har på jobbet så att jag kan hjälpa kunderna, så idag bjöds jag på en Valrhona Passion efter lunch. Den satt inte helt fel den ;) . Inte nog med det, utan jag får frossa bland allt bröd och bullar efter stängning då det bakas nytt varje natt! Familjen klagar inte den heller! 



Sweden.

Är sedan i måndags tillbaka i Svea rike, och det känns alltså så skönt! Jag har redan hunnit med en promenix och en löprunda, samt att gå med i Fitness247. Det känns som om det kommer att bli en härligt svettig sommar det här! Vädret däremot ska vi inte prata om, vad hände med den där värmeböljan det snackades så mycket om, huh?

Imorgon börjar jobbet och jag är sådär lagom spänd, kommer att vara skitnervös imorgon men det lär väl också gå bra, jag är inte den första människan som ska jobba på café inte!

Oh, to be young and rich!

Vi hade vår sista lägenhetsfest i fredags, och det var så himla kul! Den slutade med en underbar utgång till Propaganda, som ett sista avsked till stadens underbara nattliv. Mikaela hade finbesök hemifrån så det passade ännu så mycket bättre med fest!

Förresten, när vi var på förrådet idag så bestämde vi oss för att betala det hela på direkten, istället för delbetalningar. Det gick på under 3000kr var, vilket vi tyckte var ett rimligt pris. Dock tyckte inte tjejen på kontoret det, då det enda hon sa var "Oh, are you rich?". Helt seriöst. Själv tycker jag det är självklart att man ska ha en buffert men det är faktiskt många här som lever 'månad till månad'. 

1. Jag hittade en rolig drinklek, 2. Jag och älskade Anna, 3. Swedes, 4. Åsa och Feggan, 5. Feggan och the roomies! 

Sommarlov!

Äntligen är det sant - sommaren är här! För mig i alla fall, som hade min sista tenta i onsdags! Sen dess har jag försökt träffa alla vänner här och se allt jag älskar med min underbara stad samtidigt som jag packar ihop hela mitt liv, igen. Idag lämnades mina lådor i förrådet och jag är snart redo för ännu en sommar hemma i solen!



Jag ser fram emot mer av det här! 

Hehe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

again and again.

Jag har återigen blivit förkyld (det är inte ens två veckor sen sist) och nu är jag riktigt trött på detta. Sommarn är ju här och inte ska man väl vara sjuk hela tiden då? Dessutom har jag ju sista tentan på onsdag och vill gärna vara på topp då och inte behöva sitta och inhalera Läkerol like my life depends on it! 

När den väl är över så hoppas jag på några härliga dagar i staden jag kallar min tillsammans med alla underbara jag träffat de senaste två åren. Det kommer bli ledsamt att säga hejdå till Skottland som ändå varit "hemma" för mig de senaste två åren, och tanken är ju att jag inte kommer tillbaka förrän om 1,5 år, vilket är en väldigt lång tid. 
 
Förutom att träffa alla nära o kära så komme jag även behöva ge mig ut på stan för en rejäl runda (det blir så när man har två galet Glasgow-shopping-älskande syskon som aldrig får nog med pinaler), klippa mig, gå till banken och förstås packa ihop hela mitt liv, igen

image

In the paper.

Istället för plugg igår så blev det en heldag i solen i Kelvingrove Park. VI kom dit tidigt och valde bästa platsen, sen blev det minsann fullt med folk under dagen. Skottarna vet verkligen hur man njuter av den lilla sol man får här. 

När vi låg och solade på förmiddagen kom en man och frågade om han kunde få ta lite bilder till en tidning på oss, och som de vänliga människor vi är så lät vi honom förstås. Själv så trodde jag inte att det skulle bli något av det, eftersom det säkerligen tas mycket fler bilder än vad som används, men resultatet kom minsann upp idag. 


Kanske inte den vackraste bilden jag sett men vi ser glada ut i alla fall! 
Artikeln (som man tyvärr måste betala för att läsa) kan man hitta här

One to go, baby!

Äntligen, äntligen, äntligen har jag fått skriva min första och förhoppningsvis svåraste exam denna termin. Det var så otroligt skönt imorse när jag insåg att det snart kommer att vara över, och ännu skönare när det var över. Man är alltid sådär lagom överstressad under en exam, men det gick ändå! Det här med att skriva "on the spot" och inte kunna ta tid att tänka och fundera i några dagar är inte min starka sida, men det blev säkerligen helt okej svar ändå! 


Om exakt en vecka är det dags för min andra, men den görs via dator så det känns inte lika hemskt. Jag måste tyvärr plugga lite mer denna veckan till det ändå, men idag ska jag unna mig en eftermiddag utan studier och imorgon blir det nog en runda på stan! 

Miss Lota.

Nu, mer än något annat, så längtar jag rejält efter min första riktigt amerikanska upplevelse - nämligen att bo på det här Bed & Breakfast stället. Om det inte hade varit så att jag var så väldans trött igår så hade jag nog hoppat av glädje när jag såg att det fanns ett utav tre möjliga lediga rum kvar, och jag fick det. Tripadvisor skriker med positiva ord och bilderna nedan talar ju för sig själva. Jag tror stenhårt på kakor på rummet när jag checkar in, french toast på morgonen och härligt, amerikanskt sällskap under de två dygn jag ska bo på Troy-Bumpass Inn innan jag flyttar vidare till korridoren. Nu känns det på riktigt!! 

 På bilden är Judy och Larry som äger stället.. hur amerikanska?!

Yeah! It's a party in the usa!

Efter att ha gått och dragit ut på det i flera veckor har jag äntligen bokat en enkelresa till Usa i augusti. Tanken är att den ska ta mig både till Reykjavik och Boston innan jag kommer fram till Raleigh, så någon kort resa blir det inte.

Jag tror aldrig att jag sett fram emot något så här mycket så jag längtar verkligen till augusti nu! Vädret kommer att ligga runt 30C (eh typ 45 i solen då eller? svett.) och det kommer helt enkelt bli fantastiskt! I sann Frida-anda har jag redan spanat in vilka hotell jag ska bo på, buss och tåg som behöver tas och avstånd till skola och stationer och så där. Med andra ord, I'm ready to go!



Hehe kommer att skicka en massa tacky vykort när jag är där! 

Plugg!

Denna vecka har det varit fullt med tråkigt tentaplugg i biblioteket, allt inför terminens värsta tenta nästa vecka. Nu ska jag ut i regnet och se om jag hittar lite kläder till mitt jobb i sommar, och ska handla en smoothie som belöning för ett bra gympass tidigare idag!

Ikväll ska jag hitta någon grym film att titta på och ladda upp inför morgondagens plugg!

Ps. Jag har nu fått reda på att jag ska bo i International House när jag pluggar på UNCG (längtar tills jag får veta vem jag ska bo med...), så spana in mitt framtida hem: 

Isle of Mull

Som tidigare sagt blev det en båtresa över till Isle of Mull i söndags, där vi tog en tur till slottet innan vi begav oss tillbaka igen. Det blåste och regnade om vart annat så vi kände att vi hellre stannar inomhus helt enkelt. Men det var en väldigt fin ö som säkert är värd att utforska mer en annan gång.




RSS 2.0