Skippdag!

Vädret har verkligen varit hemskt på det senaste, något man borde räknat med när man flyttade hit kanske, men imorse var det extremt. Det blåste så in i och spöregnade. Vi gick ända ner till ytterdörren imorse innan vi alla tre stannade, tittade på varandra och bestämde oss för att gå raka vägen in igen.

Tyvärr har jag varit tvungen att gå ut en del gånger idag, först till gymmet och sen till ett event för stipendium här på skolan, som visade sig vara med uppklätt än vad vi förstod. Det var lite pinsamt men vi överlevde det hela.

Ikväll ska vi dansa hela natten lång för det är min första utgång (i Glasgow) detta året och vi ska också fira att vi (jag, Ulrika och Mikaela) alla tre fick godkänt på våra kurser! Woop woop!

Let it rain.

Idag har det verkligen bara regnat hela dagen, rain, rain, rain, säger jag bara. Det har regnat och blåst som bara den, och det ska bli så skönt att krypa ner i varma sängen om en stund och bara ligga där och värma upp mig. BBC säger också att den här hemska blåsten kommer vara ännu värre imorgon eftermiddag, men ibland har de fel så jag hoppas innerligt på det!

För övrigt har jag haft en underbar dag, det började med ett långt besök på gymmet, följt av ett möte med International Society, shopping, middag på The Counting House och slutligen Pub Quiz på vår union. Vi förväntade oss ett fint £100 pris och högsta plats på prispallen, men istället hamnade vi på den gamla vanliga sistaplatsen. Kul var det i alla fall och vi har redan planerat återbesök!





Vårkänslor.

Fick extrema vårkänslor igår och slog till på påskliljor när jag var i affären igår. Detta fick jag äta upp idag då det började snöa vid lunch idag. Då kändes det extra bra att jag inte tänkt gå utanför dörren idag. Däremot så har jag börjat få en liten förkylning, vilket känns sådär lagom kul.

Jag tänker vila mig tills Megans födelsedagsfest imorgon så jag orkar med det, och förhoppningsvis mår jag bättre då. Så nu tänker jag stänga in mig i rummet med en bra bok och bra musik:


Dille på bakgrunder.

På det senaste har jag verkligen fått dille på det här med bakgrunder, älskar Tumblr och älskar collage. Jag sätter ju själv ihop collagen och att leta bilder är ju sjukt kul! Tumblr är som en gigantisk inspirationskälla! Mitt senaste "verk" ;) .

First day back.

Igår var årets första skoldag, och oj vad trött jag blev av det. Det var egentligen bara tre timmar i skolan, men med världens längsta håla så blir det kl 10-16 på tisdagar.

Jag och Ulrika tog tillfället i akt och drog ut på stan, där vi käkade lunch och hittade en massa användbara prylar. Själv kom jag hem med hörlurar, tvålskål, lakrits, halsband, bok och tuschpennor. Inte illa.

Idag blir det gymmet och sen bio på kvällen, och där i mellan så ska jag bara vila på rummet.
 
Bjussar på gammal bild från förra vintern på Royal Exchange Square. 

Skolstart

Idag var min sista lediga dag innan skolan börjar igen, men jag har ändå haft lite att pyssla med idag. Jag började med att hjälpa till på ett möte med internationella studenter som välkomnades till skolan, de hade väldigt många frågor så det tog ett tag, men det var jätteskoj att träffa alla som ska läsa här denna termin.

Sen drog jag mig direkt vidare till gymmet och körde en omgång som definitivt kommer att kännas imorgon! Det blev sen en nödvändig shoppingrunda där jag handlade allt från tvål till baguette. Yumm. Jag tänker dock inte ljuga utan kan erkänna att resten av dagen så slappade jag i sängen och tittade på serier och läste, trots n growing tvättkorg och stökigt rum. Oh well. 

I och med att jag bara har två kurser och där med två dagar i skolan så tänker jag försöka hålla klagandet till ett minimum denna termin, inte kan man väl beklaga sig över att man har för lite att läsa? 

peace out.

Igår var det dags för ännu en legendarisk Swedish Flat Mafia fest, och lyckat blev det! Det var flower-power tema och trots att vi kände oss rätt så borta inatt hade vi riktigt roligt! Vi bjöd på diverse svenskt godis och chocolate chip cookies dessutom och fick en massa cupcakes av våra söta gäster! Vi pyntade också vår lägenhet med lite quotes och blommor för att komma i rätt spirit så att säga, tror vi kommer ha kvar en del eftersom köksväggarna annars är så tomma! 

Nothin' last forever but the earth and sky.

Äntligen, Äntligen, så har jag ledigt. Inte "två dagar mellan skolan" eller "jullov med tre tentor framför mig" utan "sex himmelska dagar utan några som helst måsten". Det är så skönt så det nästan är jobbigt (bara nästan) och än så länge har jag inte gjort ett dugg. 

Det har blivit en runda till mataffären och en drinkkväll, men mer har det inte blivit. Jag slappar för fullt men ska hinna med lite roliga saker i helgen också. Utgång, långpromenad, gymbesök och hemmafest i lägenheten ligger på schemat, och ikväll blir det också en ost- och spel-kväll här. 

 
Det blev visserligen tidig hemgång för mig pga huvudvärken från helvetet, men drinkarna (eller utsikten över hela jäkla stan) hemma hos Feggan kan man inte klaga på. 

Motivation.

Nu har jag, i kanske fem (har tappat räkningen) dagar; vaknat, promenerat till biblioteket, promenerat från biblioteket, och lagt mig för att sova, allt för att börja om med samma visa igen. Om jag är trött? Ja.

Därför blev det så att jag tog liiite extra rast idag och gjorde nya bakgrundsbilder till datorn, allt för att få den där extra motivationskicken jag kan behöva ibland. Här är resultaten:

1. Älskar, älskar bisonoxen (mamma kanske förstår vilken park det är?), och är ganska säker på att stora bilden kommer från Skottland :) 
 
2.

Pluggelilugg.

Som vanligt pluggas det för fullt här, men aldrig har det blivit så mycket på så lite tid. Exams är i full gång och jag har tickat av 1 utav 3, de andra två ska jag nog klara av på tisdag. Efter det väntar en massa roligheter, men först måste jag klara av den här veckan.

Jag har laddat upp med en massa healthy snacks, såsom riskakor och cereal bars, i ett hopp om att göra det här plugget liiiiite mindre dödstråkigt. Vi får se om det funkar. Om inte annat har jag hittat världens bästa spellista attt lyssna på medans jag pluggar - Jukebox: 100 akustiska pärlor heter den, och ni hittar den på Wimp, som är norrmännens version av Spotify! 
 
Hade det nu inte varit så att jag lever "nyttigare" med mina clementiner och allt, hade jag nog kört på denna idén, tror den skulle funka bra för alla i lägenheten faktiskt ;) . 

Sveden.

Som ni märkt blev det inte något bloggande efter jul, jag hade fullt upp med studierna och att njuta av julen och Sverige.

Det blev en runda till vårt sommarhus med nästan hela familjen och träff med lite vänner där. Sen firade jag en tyst men mysig nyårsafton hemma, och vaknade upp pigg och glad på årets första dag.

Jag hann även med att träffa lite fler vänner,och en sista utgång med brorsan och company, som minst sagt gick vilt till! Lite mer mys och pyssel hemma, sen var det dags att packa min Lingonbröd, Romanasoppor och Hollandaisesåser i min nya resväska och komma tillbaka.

Jag bjussar på den här:

Det märks att familjen är van vid mitt, milt sagt, speciella beteende.
RSS 2.0