Sunny spring

Jag skulle nu vilja påstå att det inte regnat i denna stad på över två veckor, vilket nog måste vara något slags rekord för Skottland. Solen ska fortsätta skina i några dagar till, och än visar inte prognoserna något regn. Nu skriver ju jag om vädret i typ varje inlägg, men jag har verkligen märkt hur beroende jag är av sol, jag är på mycket bättre humör och är mycket piggare de dagar det är sol här.

Jag passade på efter ett möte idag att ta mig ner till Glasgow Green (även detta ett favoritställe i stan) för en långpromenad, och det var så himla skönt.

 

Propaganda

Igårkväll så var vi ett stort gäng tjejer som drog iväg till favoritklubben abc och deras klubbnatt Propaganda. Safe to say att det var en toppennatt eftersom jag kom hem först efter fyra på morgonen efter att ha sagt hejdå till Maggie och Anna. Detta resulterade i en sovmorgon av epic proportions och en heldag i sängen, men imorgon blir det andra bullar!

Tre partysugna och väldigt taggade tjejer...

Sunny side up!

I Glasgows solsken begav vi oss till Willow Tea Rooms för frukost imorse, allihop iklädda solglasögon som de stekare vi är! Jag slog på stort och hade dessutom vårjacka och ballerinas, men tror inte de andra vågade gå så hårt in.
(läs: Med tanke på våra 9 grader här i Skottland så skulle jag inte vilja byta det mot något annat, säg tex. Spanien eller dylikt...)

Efter två (bara två?!) goda pannkakor blev det sen en snabb promenad längs floden innan jag gick till biblioteket en stund. 

I och med nattens 3am wake up call i form av ett stycke brandlarm, så bibehåller jag mig rätten att se hur jävla trött ut som jag vill idag. 

Shopping!

I och med Glasgows numera soliga väder (knock on wood... baby!), så har jag förälskat mig i diverse vårkläder och accesoarer, däribland väskorna och skorna nedanför. Jag ska ta mig en titt på New Look igen snart och kanske kamma hem en del fynd. Eftersom jag inte lyckats hitta en (fin) väska som får plats med min dator än, så kommer jag definitivt trösta mig med minst en av de här, vilket jag faktiskt får då de kostar mindre än 100kr var! 

 


Bar Crawl versus Pub Crawl

I fredags förra veckan drog jag och resten av the Swedish Flat Mafia (dvs. mina roomies) ut på ett eget litet bar crawl, där vi gick till först TGI Fridays och sen Hummingbird. Vi drack världens största och kanske godaste drinkar på TGIs, och liiiite mindre goda drinkar på Hummingbird, som för övrigt var ett jättemysigt ställe vi definitivt kommer besöka igen. 

 
Så här såg det ut, med drinkar som kanske var större än våra huvuden till och med, och fina hjärtan i drinkarna! 

I fredags denna veckan så hade jag, tillsammans med International Society anordnat ett Pub Crawl där vi delades in i fyra olika lag som sedan besökte fyra olika pubbar. Tyvärr så förlorade vi vår gröna maskot (Kirschteiger) tidigt in på kvällen, men det gula laget tog definitivt revansch från förra gången med tanke på att vi nu var kvällens största lag! Sjukt kul hade vi och jag kom hem först kl 2! 

Kelvingrove

Även denna vecka har vi blivit blessed med sol här i Glasgow, så i onsdags tog jag tillfället att ge mig ut på en rejäl långpromenad. Denna gång blev det en vandring genom hela Glasgow (kändes det som), över motorvägen och till Kelvingrove Park och Museum. West End, som de ligger i, är definitivt Glasgows finaste område tycker jag, och Glasgow Uni ligger så fint i bakgrunden. Jag gick genom parken hela vägen till muséet där jag tog mig en titt, sen gick jag tillbaka hem en annan väg, och solen sken minsann på mig hela tiden. 

 

Förväntansfull

Förutom familjens besök i mars så finns det en sak till som jag verkligen längtar till. Det är öppningen av Buchanan Streets nya köpcenter, som också råkar slå upp portarna dagen innan min familj kommer. Helt perfekt!

Denna bild är från igår så som ni ser har de en hel del kvar att göra! 

Sunny Days

Idag har det varit strålande sol i Glasgow hela dagen så jag tog tillfället i akt och tog på mig solglasögonen och gick ut på lång promenad till mitt favoritställe, Glasgow Necropolis. Innan detta bjöds jag på pannkaksfrukost av Åsa, smarrigt! Det blev en runda till gymmet på väg hem från promenaden och det var också himla härligt. Än så länge har jag lyckats gå tre gånger i veckan, hoppas det håller i sig! 

När jag kom hem blev det scones a la moi till mig och Åsa, innan jag läste i min härliga bok. Jag kommer avsluta kvällen med lite film och mys! 

 
Lite bilder som jag tog idag på Glasgow Necropolis, Glasgow Cathedral och mitt förra hem, University of Strachlyde Campus Village. 
RSS 2.0