Subway.

Jag är ju mitt inne i tentaplugget som kommer pågå i några veckor nu, men ibland behöver man en liten paus, och då fastnar jag oftast framför datorn. Idag hittade jag denna bild på olika städers kartor på sina subways. Tyckte den var ganska kul!

Kommentarer
Postat av: Malin Baltzar

Ha, jag borde faktiskt kunna det! Men det är en ovanligt kall och tradig "vår" i år, förra året var det varmt nog att bada i vattnet redan vid St. Patricks Day... håll tummarna för att nästa vår inte blir lika segdragen ;)

Haha, en amerikansk high school är ganska mycket som filmerna, men college är lite annorlunda :) Jag antar att du ska bo på campus? Skolan jag går på är lite speciell eftersom vi inte har något boende på skolan, plus att vi har en stor del ex-militärer som utbildar sig till ett civilt yrke = en större del äldre som inte precis gått ut high school. Men oavsett är college inte så grupperat, plus att det finns så många studenter att sånt lite försvinner. Läste tex att UNCG har drygt 18000 studenter. Men det är definitivt en upplevelse oavsett! Jag gissar att du har det lite mer strukturerat än jag, angående vilka kurser du ska läsa osv? Annars är ett tips att få in lite extra credits än de 12 per termin som räknas som fulltid. Jag gjorde misstaget första terminen att bara läsa 12, och sen visade det sig att 3 av dem inte räknas eftersom jag hade kommit i en repetitionsmattegrupp - det var ca 10 år sedan jag gick i skolan sist och matte glöms lätt bort ;) - och det får jag äta upp idag. Man bestämmer ju sitt schema själv men oftast är där en advisor som hjälper en, dock hade min första advisor inte en aning om vad hon sysslade med... Iaf, har du frågor om det så shoot för som svensk är det systemet lite förvirrande, men kanske är du van vid det från Skottland?

Flygbiljetter ja... Det bästa är att boka så låååångt i förtid som man kan och tyvärr är du nog lite sent ute för de riktigt billiga. Jag brukar dra upp flera stycken sidor samtidigt och kolla billigaste alternativet och SAS vinner i stort sett var gång. Det kan ibland löna sig att boka genom tex flygresor.se, sist fick jag exakt samma biljett som SAS hade på sin hemsida 1000kr billigare hos dem. Nästa gång kan det vara tvärtom. Jag vet att Kilroy tex ger rabatt till studenter så där kan det också vara värt att testa. Jag flyger alltid till Raleigh kan jag tillägga, det går säkert att flyga till Greensboro för ungefär samma summa, men ibland kan det vara bra att laborera lite för billigast pris. Enkel resa är för övrigt dubbelt så dyrt som tor, förutom med Norweigan men de flyger bara till New York så i så fall får man boka inrikesflyg därifrån. UNDVIK Washington om du kan, de är sjukt dåliga på logistik på den flygplatsen och det finns bara ett ord som beskriver Dulles: kaos. Jag pratade med andra när jag var där och även med vänner som mellanlandat där, alla är eniga om att det är den absolut sämsta flygplatsen att flyga in till. Dessvärre har de väldigt bra connecting flights för oss... Inte alltid att den går att undvika med andra ord men om det går, gör det.

Nu fick du en hel uppsats ;) men har du fler frågor så är det bara att ställa dem :)

2013-04-23 @ 01:00:36
URL: http://malinbaltzar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0